2019-06-17
一到食晚飯時間,荷里活間間餐廳都排哂長籠,見丼丼屋條隊無咁長就決定等呢間,由6:45等左半個鐘左右就有位啦.男朋友係門口見到個Menu就想試佢地嘅厚切三文魚海鮮丼,因為賣相吸引,而且係本店限定,所以決定試下。本來以為海鮮丼會有蝦或者帆立貝,點知原來海鮮係指啲三文魚籽同蟹籽,有少少失望不過啲食材好新鮮,而且三文魚真係好厚身,一碗有四五塊,每塊都有平時食刺身個種厚度。所以,整體黎講,正價比都算高👍🏻.我就叫左滑蛋吉列豬扒丼,食日本野我好多時都會揀食滑蛋,因為連滑蛋飯都handle得唔好,其他野多數都麻麻地。不過,丼丼屋嘅滑蛋豬扒飯我十分推薦大家食!味道一流,份量大份,值得食!豬扒炸得啱啱好,出面鬆脆,入面依然啲肉好嫩,而且完全無平時啲炸粉個種油膩同好熱氣好燶嘅感覺唯一美中不足係個蛋老左少少,唔夠滑,但成個飯加起有90分!.雖然等位等左半個鐘,但係由落單到上菜都係十到十五分鐘左右,所以算ok啦