2020-07-10
同食肉獸嘅朋食嘢一定肉多😆食拉麵都唔例外,肉都係好重要👏🏻今次食嘅呢間拉麵都幾特別,海體醬油湯($88) 用醬油慢煮豬腩肉叉燒,啖啖肉仲要勁淋,真係可以入口即化,腩肉份量仲要大大份一大塊👍🏻,不過就咁食就會覺得有啲咸,但加埋拉麵一齊食就岩岩好啦!食肉獸嘅不二之選🤣而我就揀左 特級白湯(大)($118),一上枱嚇親我,個碗超級大,大過我塊面多多聲!有啲擔心自己食唔食得晒!好濃郁嘅白湯加上3片薄切而又大片嘅豚肉,脂肪分部好平均所以口感又嫩又滑!👍🏻正!估唔到我咁大食,真係食晒成碗🙈我哋仲加左兩個小食,去下油膩嘅 柚子漬大根,厚切又好清爽,食到停唔到!另外一個係自家製嘅蕃薯脆波波,我以為係平時外脆內軟,但原來唔係,佢外面都係軟軟地仲有啲糖霜係面,入面仲咬到有蕃薯粒!
食拉麵都唔例外,肉都係好重要👏🏻