2023-07-03 352 瀏覽
老友敘舊兼搵食,今次試咗呢間係太子嘅小店。一行四人叫咗以下食物,初頭仲諗夠唔夠飽,最後冇叫飯麵都食到飽飽同好滿足😋。可能年紀大咗食少咗😌前菜 - 正常,但佢個醃蘿蔔好特別,唔同黃色嗰啲咁普通,少許醋酸得嚟好清甜仲好似有陣輕輕嘅山葵味道,總之就好清新同開胃,好食凡立貝刺身六切 - 正常、新鮮燒日本蠔 - 全晚我最喜歡、肥美可口、淡淡嘅白胡椒更加帶出蠔嘅鮮味鹽蔥薄切、厚切牛舌 - 第一次豁出去脷疊脷,好好食,尤其厚切更有Q彈質感燒雞腿肉 - 正常、嫩滑鹽燒白鱔- 好食,仲有燒魚皮時滲出嘅油香半熟雞肝 - 我本身唔食內臟,朋友話好食似鵝肝,試咗一啖還可以,不過唔係我杯茶鹽蔥五花肉 - 好食,少少肥多多脆黃花一夜干- 好食,皮脆肉嫩雞泡魚干 - 正常送酒海盜芝士 - 少少咸多多脆,店長推介送酒手作雪糕- 濃滑 另外,當日清酒八五折,店長介紹第一支叫夏酒,偏甘口易入口。第二支係小店自家品牌 鳥魂,微甘口,米味溫和更順喉,畢竟係山田錦出品有一定保證。整體很滿意,值得推薦,下次會再去
老友敘舊兼搵食,今次試咗呢間係太子嘅小店。

凡立貝刺身六切 - 正常、新鮮

燒雞腿肉 - 正常、嫩滑

鹽燒白鱔- 好食,仲有燒魚皮時滲出嘅油香

鹽蔥五花肉 - 好食,少少肥多多脆

黃花一夜干- 好食,皮脆肉嫩

雞泡魚干 - 正常送酒

海盜芝士 - 少少咸多多脆,店長推介送酒

手作雪糕- 濃滑

整體很滿意,值得推薦,下次會再去

2023-06-30