2024-09-03 62 瀏覽
其實上次已經嚟過貓員外精釀酒館喺石板街分店,但係上次冇叫到嘢食,於是今個星期五本身約咗去朋友屋企,咁啱朋友又係住西營盤,所以就諗住先喺呢度飲完嘢,食咗少少嘢先至再去朋友屋企。同石板街嗰邊一樣,呢度都係自助形式,自己攞啤酒同埋雪凍緊嘅酒杯,感覺好輕鬆,個vibe好正-好chill!呢度一次過買六罐或者24罐,其實都有優惠,所以都好啱約埋一班朋友一齊嚟飲!飲嘢就梗係要叫啲嘢食啦,今次要咗辣牛肉醬墨西哥脆片,我覺得呢個nachos好好食,好脆,sour cream都好夠。另外都要左個芝士斑馬火腿pizza,好cheesy,parma ham唔會過鹹,pizza底都好好食。重點就到d 啤酒!秀才係golden ale,酒精度唔高,我見好多女仔都係叫呢個。葡萄熟了果味好香,感覺就好似飲緊spiked果汁。桂花小麥啤酒有成5.3%嘅酒精度,苦味比較重,但男性朋友個個都話好正,麥香同桂花香加埋嘅味道好特別。