2021-07-28 26 瀏覽
同朋友黎到呢問食燒物既日本餐廳 我地都揀左omakase 因為方便 唔洗自己揀食咩 同埋師傅會揀當令既食物 質素相對都會好啲!餐廳唔算太大 但亦因此可以同師傅多啲互動 而每上一道菜時 佢地都會好詳細講解材料及食法 好細心!鱈魚片 燒得好脆 而家好鮮味 作為前菜或者送酒食就岩岩好!雞肉棒配溫泉蛋雞肉係用免治雞肉同雞軟骨 就咁食就好香口 肉質都好嫩 加埋溫泉蛋一齊食 口感好豐富 味道更鮮甜青椒仔招牌雞嚟自九州嘅雞鎚,係店內嘅招牌菜,預先切開黎燒,表皮非常香脆,雞肉嫩滑牛油燒雪場蟹腳 嚟自俄羅斯嘅蟹腳,蟹腳鮮甜,肉質唔會太散黑豚腩串用左鹿兒島既黑豚 唔會太肥膩 好juicy 不過我最欣賞係佢既醬汁 係用蝦醬 唔會過咸 而且十分鮮味!八爪魚山葵八爪魚粒加爽甜青瓜,混合芥末醬,清一清口腔昆布清湯米餅清甜嘅昆布清湯,米餅香脆有咬口,一解之前串燒油膩感波蘿拼芝士年糕最後有甜品做完美既總結😎

鱈魚片
燒得好脆 而家好鮮味 作為前菜或者送酒食就岩岩好!

雞肉棒配溫泉蛋

青椒仔招牌雞

牛油燒雪場蟹腳
嚟自俄羅斯嘅蟹腳,蟹腳鮮甜,肉質唔會太散

黑豚腩串

八爪魚山葵
八爪魚粒加爽甜青瓜,混合芥末醬,清一清口腔

昆布清湯米餅
清甜嘅昆布清湯,米餅香脆有咬口,一解之前串燒油膩感

波蘿拼芝士年糕
最後有甜品做完美既總結😎