2009-07-17
原本打算去澳牛~後來因為太熱唔想行,是是但但就入左呢度食喇。海南雞飯:個樣就好靚喇,不過呢.........D雞好鞋................個飯好香口,應該落左雞油同黃薑粉?!個飯身好唔均勻,有大部分都偏硬,又有少部份軟淋淋.................醬汁有兩種,紅o個邊辣得黎帶咸,黑o個邊係老抽...........唔點都夠味,點左就反而覺得個味太過濃,no good~香茅豬扒金邊粉:等左都幾耐下,朋友個海南雞差d食完,先見到d香茅豬扒炸起拎過去門口o個邊比o個個泰國阿姐整。一拎過黎~wow~個豬扒剛剛炸起!勁熱~!炸得剛剛好,唔乾身唔韌,咬落去仲有汁流出黎,醃得好好味!有香茅味,仲有黑椒味~仲有少少甜味~好正!!個蘿蔔都好甜~大大舊,冇根~個湯底清甜,好香既冬菜味~仲有少少香芹粒,夠香口!我唔覺意都飲左半碗,好在冇口乾~好味道如果淨食個香茅豬扒金邊粉,我會比個笑面,之但係食埋個招牌海南雞飯之後,拉低左個分