2021-03-26
📍 Another One呢間cafe之前好多foodie朋友出post介紹推薦,行街行到攰攰地就去試下。睇下foodie有冇推薦錯野。Another One 位於尖沙咀堪富利士道,門面簡約風設計,裝修以白色同大地色系為主,門口有一兩個打卡位。主打越南美食,食物選擇唔算多,主打越南pho同法包等輕食。法包係weekday先會供應。➖➖📌 Mega流心芝士蝦多士 $108香脆嘅蒜蓉法包上面,配料非常豐富:虎蝦,火腿同栗米粒,更加有三重流心芝士:Gruyere cheese, Cheddar Cheese and Jack cheese。Mega版嘅蝦多士更加邪惡。麵包底非常香脆,虎蝦同埋火腿增加鹹香之餘。用上三重芝士固然可以加強層次,但gruyere cheese係屬於偏鹹又偏濃味既芝士,基本蓋過其他食材既味道,火腿比較鹹,加埋就會鹹上加鹹,鹹到驚有腎病。如果蝦膠可以多返少少會更好,同埋隻虎蝦唔算好新鮮,食落偏軟身。索價$108,覺得唔太滿意。Not recommended.➖➖📌 Hot Chocolate with Marshmallow $45正常發揮,份量都大杯,有大同細粒
📌 Mega流心芝士蝦多士 $108
正常發揮,份量都大杯,有大同細粒marshmallow係面,朱古力味唔算好濃郁,滿足不了朱古力控。
📌 latte $42
正常一杯熱latte,冇乜特別,豆正常,奶正常,average啦。如果單為左咖啡先黎就唔洗曬心機排隊。
唔知係味店舖既通風系統唔係幾efficient,同埋真係太多人點流心芝士蝦多士,熱融既芝士味久久都唔散,耐左就會變左一陣奇怪既味道。小編就唔係好頂得順,希望店家注意。
地址: 尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓地鋪
➖➖
人均消費:$100 (subject to service charge)
好食指數:4/5
抵食指數:4/5