2019-08-13 1589 瀏覽
唔知係咪打風過後啲食材擺多咗一日,所以樣樣餸都冇乜本身食材嘅味,好似片皮鴨佢整出嚟好靚而且皮好脆燒出嚟嘅樣仲色澤均勻,但係鴨肉就真係冇乜味(如果佢鴨肉有鴨味,呢個係一個完美嘅片皮鴨)另一個XO醬津絲波士頓龍蝦又係無咩味㗎,可能一諗XO醬應該比較濃味但係食落去真係唔夠味。撈起沙薑手撕雞呢個相對地比較出色,雞嘅肥係晶凝通透而且好有雞味鳯城炒鮮奶無奶味直頭淡到無加鹽炒蛋白反而梅酒柑桔焗肉排,好有肉味雖然佢偏肥但係有少少梅酒味,有份好似叫番石榴肉球(忘記餸名)佢個舊肉係無味,唔講以為食緊番石榴包住斎肉,令人最最最失望嘅係佢嘅甜品,粟蓉西米焗布甸仲話廚師推薦,我係好好鐘意食呢個甜品,係美心酒樓都整得好好食,加上焗嘅香味出哂唻,我都係用呢個作一個標準,心想呢度點都會好食仲要有推薦LOGO唔使試都要叫2份啦,唻到個色澤已經麻麻地,你仲會睇到好乾身,食落去都非常唔好食唔滑唔香無焗布甸應有嘅味(唔係只係甜就叫有味), 到個杏仁茶好(希)似水咁, 但個脆皮薑汁糕超好食, 面脆又有薑汁味又唔甜, 我朋友話之前食過呢間好好味, 可能真係颱風後一日食材放咗一日差咗,咁好啦我都會俾多次機會佢
鳯城炒鮮奶無奶味直頭淡到無加鹽炒蛋白
反而梅酒柑桔焗肉排,好有肉味雖然佢偏肥但係有少少梅酒味,
2019-08-01