2024-03-20
一間係橫街既鋪頭,有齊泰式,越式,港式,連越式都有!真係估佢唔到!但一啲都唔欠人流,黎到都有10個人等緊餐廳店舖唔大,店員親切有禮 ,坐左係門口bar 枱位置,望住出面感覺好正,好放鬆。炸雞髀配泰式冬陰功米粉 ($84)「炸雞髀」真係好出色!而家周圍都好難搵到好食既炸髀。呢到既炸髀皮脆肉嫩又多汁,又唔會炸到乾曬!仲要大大隻,好抵食!泰式冬陰功米粉—湯底酸酸辣辣,仲有魚片,豆卜味道都偏酸岩岩好可以襯番炸雞髀,真係有驚喜。越式香茅蔥油豬扒煎蛋飯 ($70)食豬扒最怕攝牙,呢到好貼心,係一塊大大塊既連骨豬扒仲要塊豬扒一早切好曬, 仲唔會好乾肉質軟嫩!食落去香得黎又唔會攝牙。再配上蔥油和特製豉油,味道濃郁,飯上還有一個流心的煎蛋,D飯係粒粒分明! 無得輸!泰式炭燒豬肉串6串 ($95)好有炭燒香味唔會乾身,又係唔會攝牙!另外好值得讚既係個花生沙嗲醬,好有花生香味! 雖然個豬燒得好好食,外皮焦香,內裡多汁,但個醬真係令串豬更加好食!青檸梳打&泰式奶茶(各12)兩杯飲品配合返香港人口味,甜度比較低,岩曬而家個天氣,食完炸野飲真係岩岩好!唔會太膩。➡️ 整體Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)➡️
但一啲都唔欠人流,黎到都有10個人等緊
餐廳店舖唔大,店員親切有禮 ,
坐左係門口bar 枱位置,望住出面感覺好正,好放鬆。 炸雞髀配泰式冬陰功米粉 ($84)
泰式冬陰功米粉—湯底酸酸辣辣,仲有魚片,豆卜味道都偏酸岩岩好可以襯番炸雞髀,真係有驚喜。 越式香茅蔥油豬扒煎蛋飯 ($70)
再配上蔥油和特製豉油,味道濃郁,飯上還有一個流心的煎蛋,D飯係粒粒分明! 無得輸! 泰式炭燒豬肉串6串 ($95)
好有炭燒香味唔會乾身,又係唔會攝牙!
另外好值得讚既係個花生沙嗲醬,好有花生香味! 雖然個豬燒得好好食,外皮焦香,內裡多汁,但個醬真係令串豬更加好食! 青檸梳打&泰式奶茶(各12)
兩杯飲品配合返香港人口味,甜度比較低,岩曬而家個天氣,食完炸野飲真係岩岩好!唔會太膩。 ➡️ 整體Lamlam脷指數 😋😋😋😋 (4/5)
➡️ 整體評價: 雖然細細間位置又唔係好顯眼,但每樣食物都好有心機同突出到每個菜色既風味!
➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)