2013-02-22 385 瀏覽
我最愛打邊爐, 由其野食熱辣辣仲食到佢既鮮味添阿我覺得!! 琴晚雖然涼得個少少但都阻止唔到我同班朋友去打邊爐!!!我都6個人哎左好多樣野食, 首先梗係個麻辣正宗雞煲拉, 跟住仲有眼見個d囉!墨魚滑、炸魚皮、鮮笋尖、鵝腸、炸響鈴、魚肚、麻辣豬耳、凍豆腐、牛柏葉.......我無數漏應該係咁多拉! 個麻辣雞煲見唔見到有一層油係面? 超級辣!!! 我同隔離個friend食到(哈、哈)聲, 仲要城面谷到紅晒, 不過食得咁刺激真係堅正!! d雞好厚肉大大件, 1d都唔鞋! 腍腍軟滑好麻辣! 不過食雞個時城日食到d辣椒籽搞到個口好麻, 所以真係有好有唔好!! 個墨魚滑我放左落去10分鍾到就夾左上黎食, 好彩裡面都熟晒, 好爽d肉仲有粒粒蟹籽係到.個鮮笋尖我平時好少食, 因為城日聽d阿媽講都話好毒, 今次食覺得真係幾味喎, 爽脆爽脆既感覺, 食到好開胃阿!鵝腸我無食到, 見到1團野咁真係無乜興趣, 班仔就係咁喪食, 又話愈肥愈好食阿!! 由其佢d肥膏. 魚肚試過下, 韌韌地應該本身個質地係咁.麻辣豬耳仔好爽, 食落小小辣都入晒味, 而且d骨頭好軟唔怕咬崩牙!!哈哈凍豆腐隻口感太腍, 唔知係咪我滾過籠
我最愛打邊爐, 由其野食熱辣辣仲食到佢既鮮味添阿
!!!

凍豆腐隻口感太腍, 唔知係咪我滾過籠, 粉粉地得個辣味囉!
2013-02-18
  • 墨魚滑