2021-04-20 272 瀏覽
路過尖沙咀見到有間小食店 話自己苦練30苦功(但唔知點解好多差評) 決定試試真假 試食當日得我一個客人 叫咗雞蛋仔 阿姨話為咗維持質素 所有雞蛋仔同夾餅都係即叫即整 等咗差唔多十分鐘 就已經出爐放係風扇吹 一陣就食得!入口好脆 外脆內軟 入面蛋漿軟綿一啲都唔Dry 非常唔錯 而且蛋香味亦非常足 有驚喜 比起平時整好放定係度 好食好多!所以等待就好值得!留得咗個好印象第二次去食 叫咗雞蛋仔加夾餅 但今次去到嘅時候已經有五至六個人喺度等緊 唔知係咪呢個原因 今次食到質素不如上次 夾餅唔夠脆口 偏淋 但餡料唔甜(讚👍🏻) 但雞蛋仔內漿就偏軟起比上次 但外脆度亦不如上次 但相比開到成行成市快食店 整定好幾底嘅店鋪 呢間鋪頭都係值得一食!(建議最好冇咩人排隊先好去 食物質素會高啲)

雞蛋仔
2021-04-07
10 分鐘 (堂食)
雞蛋仔