餐廳: 和暢金廚 (南盛街)
資訊:

2019-01-18 1942 瀏覽
同一大班同事去食lunch,大埔呢頭真係好多小店,佢地帶我食呢間和暢金廚,睇openrice唔算多食評,我就幫大家試試佢啦係南盛街中間,舖頭唔太大,得幾張枱,都係做街坊生意。餐牌點菜就交比同事,我只負責影相同食十二個人都叫左幾多野食,每樣都係細細碟咁,可以揀多d款。我都唔好意思逐樣影相,所以只影左部分。同埋同事叫左d內臟好似生腸仲有豬手豬紅,我都係唔食嘅,所以就無影鹹雞幾滑,雞味濃,只係雞肉下面太多紅色同血水,有少少驚釀豆腐平時我都唔多好呢味,但岩岩做起幾好食鯪魚球一般啦,有d腥味蠔缽第一次見呢樣野,係連埋d蛋蒸嘅,適合配飯食鹹魚蒸肉餅我幾中意佢薄薄地口感唔會太實,又係撈飯一流嘅紅棗糕高度推介!一定要趁熱食呀,好香紅棗味,甜度剛好,聽講無加水無加油,口感綿密,食密個下我已經想再買做下午茶$7件唔算平,但我覺得值嘅仲有幾味食完我覺得需要推介但係無圖嘅櫻花香蔥餅:夠薄有脆邊蠔仔粥:同事話粥底係有瑤柱,食落真係鮮甜,同埋都有唔少嘅蠔仔幾乎一更一粒總結:整體都有水準,大推紅棗糕!
同一大班同事去食lunch,
大埔呢頭真係好多小店,
佢地帶我食呢間和暢金廚,
睇openrice唔算多食評,我就幫大家試試佢啦

係南盛街中間,舖頭唔太大,
得幾張枱,都係做街坊生意。

餐牌
點菜就交比同事,
我只負責影相同食

十二個人都叫左幾多野食,
每樣都係細細碟咁,可以揀多d款。
我都唔好意思逐樣影相,所以只影左部分。
同埋同事叫左d內臟好似生腸

仲有豬手豬紅,我都係唔食嘅,所以就無影

幾滑,雞味濃,
只係雞肉下面太多紅色同血水,有少少驚

釀豆腐
平時我都唔多好呢味,但岩岩做起幾好食
鯪魚球

鯪魚球
一般啦,有d腥味

蠔缽

蠔缽
第一次見呢樣野,係連埋d蛋蒸嘅,
適合配飯食
鹹魚蒸肉餅

鹹魚蒸肉餅
我幾中意佢薄薄地口感唔會太實,
又係撈飯一流嘅
紅棗糕

高度推介!一定要趁熱食呀,
好香紅棗味,甜度剛好,
聽講無加水無加油,口感綿密,
食密個下我已經想再買做下午茶
$7件唔算平,但我覺得值嘅

仲有幾味食完我覺得需要推介但係無圖嘅
櫻花香蔥餅:夠薄有脆邊
總結:整體都有水準,大推紅棗糕!

2019-01-17
  • 櫻花香蔥餅