2016-10-22
1905 瀏覽
因為有事而來到土瓜灣,搞搞下已經差唔多兩點,店子不大,好彩剛好有兩個空位, 我們總共點了5款點心: (1) 黑松露賽螃海鮮餃 $24餃皮厚度適中,而黑松露味挺濃郁,配上新鮮的海鮮,味道不錯~(2) 紫薯流沙包 $18味道還可以,但三個包中只有一個有流沙的效果~(3) 沙爹金錢肚 $24無論味道及口感都唔好食,令人失望~(4) 木魚花羅白絲腸粉 $24令人眼前一亮之作,腸粉上面的木魚好香,再加上腸粉內有些像越南春卷的脆脆,和羅白絲的味道一起入口,味道唔錯而且飽肚~(5) 奶黃箭豬包(可蒸可炸) $18外型非常可愛,味道則中規中矩,用來影相非常吸睛~總括來講,有d點心味道唔錯,有d則一般啦,視乎你選邊款啦~ 店員會不時為客人添加茶水,值得一讚,但可惜座位比較陝窄~
餃皮厚度適中,而黑松露味挺濃郁,配上新鮮的海鮮,味道不錯~ (2) 紫薯流沙包 $18
味道還可以,但三個包中只有一個有流沙的效果~ (3) 沙爹金錢肚 $24
無論味道及口感都唔好食,令人失望~ (4) 木魚花羅白絲腸粉 $24
令人眼前一亮之作,腸粉上面的木魚好香,再加上腸粉內有些像越南春卷的脆脆,和羅白絲的味道一起入口,味道唔錯而且飽肚~ (5) 奶黃箭豬包(可蒸可炸) $18
外型非常可愛,味道則中規中矩,用來影相非常吸睛~ 總括來講,有d點心味道唔錯,有d則一般啦,視乎你選邊款啦~ 店員會不時為客人添加茶水,值得一讚,但可惜座位比較陝窄~