2024-02-01 43 瀏覽
之前都食過呢間,不過係食佢嘅烏冬!個陣已經覺得勁好食🤤佢個湯底真係好正。以家佢轉左做拉麵😍所以就打算又去再食🤤食個晏晝就試埋個咖啡!✨海·頂立海蝦湯未食之前已經聞到好濃嘅蝦香味!飲咗啖湯,係好濃嘅蝦味係個口度!🤩呢個湯底係比較濃味,重口味嘅人會鍾意🤤拉麵就啱啱好。食完一啖麵,再飲一啖咖啡,咖啡嘅香味會唔同咗,會飲到酸少少嘅果味。✨ 限今次嘅限量係醬油湯底,呢個湯底會比較清啲🤤 冇蝦湯底咁濃味。如果鍾意食淡口味啲嘅會鍾意呢個多。佢嘅湯底係有好香嘅醬油味,同埋食完呢個拉麵再飲咖啡又係唔同味,咖啡嘅甜味會再出啲😍✨昭和風硬布丁佢同平時食嘅布甸唔同,佢比較硬身啲,但口感都係好滑🤤真係好特別,食得出佢嘅奶香,同埋口感好creamy😍佢又唔會特別甜,加埋焦糖嘅焦香味真係好好食!✨抹茶巴斯克蛋糕佢嘅巴斯克唔同平時食開嘅巴斯克蛋糕,佢個面唔會有焦香味,但就加左奶蘇👍🏻佢嘅口感都好滑,同埋個蛋糕真係超級足料🤣食完係巨飽。佢嘅綠茶味都好重,蛋糕完全唔會好甜。#頂立 📍屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖

✨海·頂立海蝦湯

✨ 限