2015-12-24 1335 瀏覽
今次都係上網訂枱,但table map最唔好就係如果你想改時間,改完之後佢唔會通知餐廳月頭已經book定,到月中餐廳已經whatsapp定個menu俾我,呢個安排好好因為揀左食物先餐廳就唔怕買多左料,客人落左訂先(每位$100)到時亦唔怕會甩底店內裝修簡單,燈光偏暗,似乎都幾適合情侶正式上晚餐之前,先黎一個小食;疑似老闆(?!)介紹話呢個係意大利菜餐前通常都有o既小食細細半粒車厘茄配上芝士(唔記得左係邊種..),同埋酸青瓜大人o既前菜係帶子同煙三文魚,擺盤非常精美帶子稍稍煎過,切開入面仲係好鮮我呢個仲靚,塊煙肉係脆架~~!咁大個都未食過石榴,微酸加上好似爆珠咁o既口感,加埋爽口o既蘋果,成個組合都好新鮮等緊餐湯期間有熱辣辣o既麵包,加黑松露醬忌廉湯望到已經覺得好濃好香,份量比想像中多主菜時間~~~牛肋可以林到好似牛腩咁,真係切都唔洗切,一拉就開紅酒汁都非常唔錯,不過就算冇汁都一樣好食上枱時四眼叔叔親切地講解,先試一口原味淨係落左d海鹽o既火雞,乜野都唔好點之後試下點燒汁,最後試埋個金巴利汁(微甘)第一口已經嘩一聲,得少少海鹽都已經咁好味!咸度剛剛好燒汁相對之下就太咸,金巴利汁有少少甜,

店內裝修簡單,燈光偏暗,似乎都幾適合情侶
細細半粒車厘茄配上芝士(唔記得左係邊種..),同埋酸青瓜
香煎帶子配煙挪威三文魚和慢煮紅菜頭沙律
大人o既前菜係帶子同煙三文魚,擺盤非常精美
帶子稍稍煎過,切開入面仲係好鮮
香炒意大利煙肉配慢煮蘋果,石榴和季節性沙律
我呢個仲靚,塊煙肉係脆架~~!
等緊餐湯期間有熱辣辣o既麵包,加黑松露醬
野菌忌廉湯
忌廉湯望到已經覺得好濃好香,份量比想像中多
慢煮美國牛肋條配法式紅酒汁
主菜時間~~~
牛肋可以林到好似牛腩咁,真係切都唔洗切,一拉就開
紅酒汁都非常唔錯,不過就算冇汁都一樣好食
慢煮火雞
之後試下點燒汁,最後試埋個金巴利汁(微甘)
第一口已經嘩一聲,得少少海鹽都已經咁好味!咸度剛剛好
燒汁相對之下就太咸,金巴利汁有少少甜,四眼叔叔話會有d苦味,吞左落去先feel到
最喜歡都係完全唔點野o既原味火雞,又唔鞋,係最好味o既火雞~
伴碟o既所有野都好正,尤其是薯塊

最後餐飲要左一杯檸茶一杯奶茶~
題外話/補充資料: 五日前訂位每位減$30!
2015-12-23
慶祝紀念