2024-04-16
呢間天后嘅人氣居酒屋 有live Band表演氣氛超好✨🎤 仲開放比食客點唱或者自己唱🥳 朋友聚會真係好適合💁🏻♀️食物方面好多種類有特色 新鮮直送一般地方搵唔到‼️❣️辣汁煮梅貝 $88好似港式嘅東風螺咁‼️ 但係呢隻梅貝好少泥味 細細隻幾乾淨😆醬汁鹹鹹辣辣有層次 貝肉入曬味 送酒一流💯❣️系撚鯛(燒箱厚切)四切 $98❣️活赤貝刺身1隻 $58❣️油甘魚(厚切)2切 $58刺身分開嗌都唔貴🙆🏻♀️ 又可以揀自己鍾意食嘅嘢☺️系撚鯛其實即係金線鯛或者紅衫魚😂 omakase都成日食到 肉係偏結實🐟油甘魚真係好正肥肥哋油脂豐富👅 赤貝就新鮮爽口到不得了 仲有海水味💯❣️燒椰子螺 $98好搞笑 邊位燒過真係有種椰絲嘅感覺🫨都係第一次見呢個品種 燒得好乾身好香口✨ 一路咬一路有好多貝類嘅鮮味❤️❣️自家製免治雞肉棒 $68有附月見/明太子 蛋黃係世一 橙黃色嘅生蛋黃超濃郁🍳 簡直係想舐埋嗰隻碟😂 口感豐富有軟骨🦴❣️鐵板塩汁炒野菜 $78好鍾意呢個炒菜🫡 健康走更遠🥬🌽🫑🥕唔係一般落鹽嗰種鹹係比較有層次嘅🙆🏻♀️更加帶出蔬菜嘅甜味 高麗菜菇蘿蔔洋蔥咩都有‼️❣️紅酒煮牛舌 $98用咗焦糖洋蔥 🧅 同紅酒🍷 去炆呢個
食物方面好多種類有特色 新鮮直送一般地方搵唔到‼️
❣️自家製免治雞肉棒 $68
❣️鐵板塩汁炒野菜 $78
好鍾意呢個炒菜🫡 健康走更遠🥬🌽🫑🥕
❣️紅酒煮牛舌 $98
用咗焦糖洋蔥 🧅 同紅酒🍷 去炆呢個牛舌👅 整體係甜鹹 酒味揮發左唔會太重❤️
要趁熱食就好軟嫩 仲有好多塊🥳
❣️雜錦天婦羅烏冬 $168
最後食返碗暖嘢真係好爽🙇🏻♀️ 天婦羅隻蝦係超級結實彈牙應該都來頭不小🦐 仲有南瓜番薯青椒仔🍠🫑🎃烏冬到煙韌 鰹魚湯底飲落好舒服😌
Cheers! 呢度選擇真係好多 可以慢慢食慢慢飲🙆🏻♀️
Live band唔係日日有可以自己上IG睇🥳