2018-12-03 233 瀏覽
唔想食港式西餐,要搵間decent少少既西餐食,喺呢區總算有個safe choice。 午餐時間可以訂枱,唔使等來等去又浪費左短短既lunch time。今日天氣比較凍,waiter主動送上暖水,夠細心! Lunch set可以淨係食salad bar任食,或者加埋main course。Salad bar除左沙律,重有埋cold pasta、cold cuts (ham, cheese, etc)、焗薯、薯條、soup of the day、麵包、重有埋muffin同蛋糕。今日係carrot soup, 隱約有薑味,都好開胃。Main Course都算多選擇,有risotto, pasta, 豬,魚,鴨,牛…今日叫左個鴨胸伴baby potatoes。薯仔好有心思地切開左有少少風琴形狀,灑左調味料先焗,令到佢唔會入面唔熟或者冇味。鴨胸方面就正正常常,好似比平時買急凍鴨胸啲味好啲🤔 但覺得可以再多啲sauce..因為食最後都幾乾⋯重要連埋沙律一齊食,先無咁油膩。外藉店員好搞笑,服務好,食物都有巧思,希望可以繼續進步!

今日係carrot soup, 隱約有薑味,都好開胃。

Roasted  duck  breast

外藉店員好搞笑,服務好,食物都有巧思,希望可以繼續進步!