2015-09-21
適逢友人生日,當然要去慶祝一番!地點定咗係觀塘,方便大家食完之後向左走向右走。幾經搜尋後,我記得之前食過火星料理, 應該都幾啱我呢位朋友仔食, 所以就決定去。前菜款式少左D 我記得之前有隻黑豆幾好食 但今次冇左 可惜海鮮豆腐湯 配飯好足料 平時D店話海鮮 最多都係得蟹柳魷魚但係呢個有蝦有青口有蜆有魷魚 我最鐘意既海鮮都有齊D蝦仲夾極都仲有 VERY GOOD!紫菜包飯有九件 兩個人食有D多 而且大大件烤醬油牛肉有烤盤即烤 當然係自己動手烤 牛肉幾「淋」見到盤入面有D辣椒 以為會好辣 但食落又唔覺辣喎(我已經係出哂名唔食得辣)最後仲有個牛肋骨配飯呢個餐黎左我地先發覺 原來又叫左牛XD不過呢個牛肋骨真係冇叫錯 個汁好好味!有少少甜甜地!而且好大舊!不過可惜少少就係件蘿蔔有少少苦 臨走仲有糖食^^係有D米味既糖,好味!想食多幾粒!最後埋單兩個人食左三百幾蚊,食到我地捧住個肚走可能因為佢地D份量都幾大碟,所以如果我地叫少一樣野既話應該會perfect!(不過分量大其實係件好事)
款式少左D 我記得之前有隻黑豆幾好食 但今次冇左 可惜 海鮮豆腐湯 配飯
好足料 平時D店話海鮮 最多都係得蟹柳魷魚
但係呢個有蝦有青口有蜆有魷魚 我最鐘意既海鮮都有齊
D蝦仲夾極都仲有 VERY GOOD! 紫菜包飯
有九件 兩個人食有D多 而且大大件 烤醬油牛肉
有烤盤即烤 當然係自己動手烤 牛肉幾「淋」
見到盤入面有D辣椒 以為會好辣 但食落又唔覺辣喎(我已經係出哂名唔食得辣) 最後仲有個牛肋骨配飯
呢個餐黎左我地先發覺 原來又叫左牛XD
不過可惜少少就係件蘿蔔有少少苦 臨走仲有糖食^^係有D米味既糖,好味!想食多幾粒! 最後埋單兩個人食左三百幾蚊,食到我地捧住個肚走