餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2020-10-21 176 瀏覽
好少去工廈食嘢,第一次朋友介紹試下喜出望外地點位置算ok,如果識行,西鐵站行過去,近d上到去,門面都簡單,以簡約風為主。入到去,光猛,座位間闊落。餐牌好簡單,主要分小食類,主菜飲品都可以散叫。睇來睇去,叫set較抵食,由湯,主菜,甜品同飲品都齊。大約$138-$168(除咗食牛肩肉),留意還有加一我地叫左兩個set試下。湯好飲,唔會好味精香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬好好味,黑毛豬好嫩,唔’鞋’,好香。自家製蘋果醬好好味,配埋肉食,勁正巴拿馬火腿蘆筍忌廉汁燴飯又係有驚喜,忌廉味好香好濃郁,唔會覺得好油膩,香又好味甜品可以加錢轉其他。我地無加錢,只係試佢最basic 的cake好味朱古力芝士蛋糕估唔到工廈裡面有如此好手勢的廚師真係好有驚喜,主菜我已經覺得好好味佢湯同蛋糕都好味,整體都好係離開時,附近較靜,同朋友仔去傾下計,一齊走,就無問題啦
好少去工廈食嘢,第一次朋友介紹試下
喜出望外

地點位置算ok,如果識行,西鐵站行過去,近d

餐牌好簡單,主要分小食類,主菜飲品都可以散叫。

我地叫左兩個set試下。

湯好飲,唔會好味精

香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬

好好味,黑毛豬好嫩,唔’鞋’,好香。
自家製蘋果醬好好味,配埋肉食,勁正

巴拿馬火腿蘆筍忌廉汁燴飯

又係有驚喜,忌廉味好香好濃郁,唔會覺得好油膩,香又好味

甜品可以加錢轉其他。
我地無加錢,只係試佢最basic 的cake

好味
朱古力芝士蛋糕

估唔到工廈裡面有如此好手勢的廚師

真係好有驚喜,主菜我已經覺得好好味

佢湯同蛋糕都好味,整體都好

係離開時,附近較靜,同朋友仔去傾下計,一齊走,就無問題啦