2014-11-08 1623 瀏覽
難得有朋友介紹,就算行遠啲都要試下。 差唔多12:30由中環行到嚟green lounge, 餐廳8成滿,幸好行快一步,唔係就要等枱lu. 餐廳面積唔大,唔夠30個坐位,但整齊企理。服務員送上午餐餐牌,都好多選擇,每個餐跟餐湯及餐飲。 我和同事分別叫咗南瓜豬扒飯,卡邦尼,辣肉腸長通粉 同西冷扒。 南瓜焗豬扒飯熱辣辣,份量唔細,同事話好食。 辣肉腸長通粉,辣辣地又甜甜地, 可以,但唔出眾。講到卡邦尼,不得了,一般好味嘅卡邦尼都會用上蛋黃汁,但個汁要煮得好唔係家家做到。我見到呢度既卡邦尼面有隻生蛋黃係面,就知係好嘢嚟。當你將蛋黃同意粉撈混,個卡邦尼唔會太乾,又或者太濕,口感好好,滑滑的,又唔會太漏,係我近期食過最好嘅卡邦尼,讚呀!最後係同事嘅西冷,講真,真係有驚喜,西冷又厚又大塊,仲要唔乾身,仲有juice, 好有水準,其他同事試過都話要再嚟食個西冷,good呀!整齊餐廳食物唔錯,價錢合理,整體$80-$110價位。臨走睇過佢夜晚個set menu, 都唔貴,有機會要搵朋友試埋夜晚個set!
難得有朋友介紹,就算行遠啲都要試下。
南瓜焗豬扒飯熱辣辣,份量唔細,同事話好食。
辣肉腸長通粉,辣辣地又甜甜地, 可以,但唔出眾。
整齊餐廳食物唔錯,價錢合理,整體$80-$110價位。
是日餐湯
南瓜焗豬扒飯