我哋幾個女仔見openrice 咁多好既食評,決定去呢間餐廳試下。我同其中一個朋友8點左右到達餐廳,因爲未齊人,所以先點定啲前菜醫住肚先。點咗個黑松露箘烤焗中翼($88/5 pcs),同埋一個凱撒沙律加巴馬火腿($98+$35)。另外見有幾特別既果汁,我哋叫咗杯lime & honey,同一杯passion fruit & peach。另外兩位朋友到咗,咁我哋就點埋個Pizza Margherita ($168) 同埋Cuttlefish Pasta with Crab Meat in Lobster Sauce ($188)。佢哋見杯lime & honey幾好飲,兩個都點埋呢個lime & honey既野飲。呢杯野都幾攪笑。係用細個嗰時玩嗰啲針筒”擠“啲syrup出黎。幾新奇!可以自己調教濃度。Anyways, 等咗好耐,雞翼先到。好香黑松露味。啲雞翼應該係先煎過再焗,因爲個皮非常脆口。唔太乾,幾香口。唯一覺得份量好似細份咗少少。雞翼都食完,等咗好耐,問其中一位侍應點解個沙律同埋後加既個兩杯野飲要咁耐,佢好似唔知頭唔知路咁,比個“我都唔知啊”咁既樣我哋。。。唉。。。 惟有問第二個侍

黑松露箘烤焗中翼
雞翼都食完,等咗好耐,問其中一位侍應點解個沙律同埋後加既個兩杯野飲要咁耐,佢好似唔知頭唔知路咁,比個“我都唔知啊”咁既樣我哋。。。唉。。。 惟有問第二個侍應。呢個侍應醒好多。但係好攪笑。佢好坦白話部機hang咗,廚房做唔切。。。咁我哋惟有等。終于沙律黎啦。但係$133既沙律好似係份咗少少。同埋佢啲醬多到嚇死人。好似冇撈過咁。超肥仔。
凱撒沙律加巴馬火腿
食完沙律都已經9點。一個小時只係食咗兩個前菜。算啦,唔緊要,因爲我哋仲有一個朋友未到。

嗰pizza 終于都上台啦。又係啦,$168 嗰份量好似少咗啲。個pizza好重芝士味,超多芝士。本來都幾好味,但係味道平凡咗啲,除咗芝士之外,冇特別。
Pizza Margherita
個Cuttlefish Pasta with Crab Meat in Lobster Sauce $188,正常。味道OK。響咁多樣食物裏面我覺得呢個好味啲。佢雖然細份,但勝在蟹肉夠多。但係lobster sauce 就唔多覺。。。
最後一位朋友終于到啦!以呢到既份量,一定要叫多幾碟野。我哋再點咗個炭燒日本活性水飼豬鞍$248,同埋一個松子仁野箘薄餅 ($188)。好彩今次唔需要等太耐(其實都九點半架啦)。個豬到先。今次有位好有禮貌既男侍應走過黎介紹呢道菜。(呢位侍應連我哋最後個位朋友點既嗰杯野飲都有特登介紹,非常有禮貌)。呢個豬好嫩,好juicy。 真係唔錯。一點都唔”鞋口“。
炭燒日本活性水飼豬鞍
另外最後個松子仁野箘薄餅,就比較特別。唔太似薄餅。只係好多好多菇加松子響塊薄餅上面。如果中意菇既應該中意呢味菜。。。
松子仁野箘薄餅
總括呢講,呢間餐廳。。。冇乜特別。唯一好處就係我哋可以坐好耐傾計。。。哈哈~
2017-04-03
黑松露箘烤焗中翼