2017-02-26
我有一個朋友好鐘意食外國野,今次食個飯佢就推介呢間餐廳因為舖頭唔算大間,7點半黎到都要等位,不過夜小小已經冇乜食客,可能係因為外國人嘅作息時間比較早入到黎搵位,睇完 menu 就去收銀處買飛,之後就等職員送餐其實呢日我成日都係飽嘅狀態,所以簡簡單單買左個 Hot Dog 同一杯野飲話就話快餐店,但係即製嘅野快極有限啦,不過同朋友吹下水,等一陣就開餐啦Iced Tea($25)呢一杯應該係普通嘅汽水檸檬茶,所以就唔講咁多啦,直接入主角啦Chilli Cheese Hot Dog($55)首先就係佢個包裝盒,係以外國電車做主題,連目的地都係寫舖頭名一打開個盒,啲肉醬多到瀉晒出黎,熱狗粗略估計都有 25cm 長,條腸都有 2-3cm 粗芝士已經融左入去肉醬入面,一咬落去就已經食到芝士味,而且仲有小小拉芝效果食多兩啖,開始食到辣味,而佢果隻辣係比出面食野果啲「辣味」辣多小小(當然唔係話好辣啦),而且隻味有啲似 tabasco 嘅辣(唔知係咪落左 tabasco 啦,平時好少食)不過肉醬入面落左啲類似腰豆嘅野,個人唔係太好呢樣野,不過整體都唔差嘅另外朋友都買左一客 Buffalo Wings,我
入到黎搵位,睇完 menu 就去收銀處買飛,之後就等職員送餐 其實呢日我成日都係飽嘅狀態,所以簡簡單單買左個 Hot Dog 同一杯野飲
另外朋友都買左一客 Buffalo Wings,我都食左一隻試下味
我食落去第一啖:真係有啲辣
再食:真係好辣
最後都係忍住辣成晒成隻,只可以話你真係食到辣嘅(即係譚仔食開中辣大辣果啲)先好試
最伏係我飲晒杯野先食,結果食完個嘴辣左10分鐘先正常翻
總結黎講其實間唔中食一次,個價錢都接受到,而且食物質素都唔差
而且呢晚真係食得好飽,份量比我想份中多小小(當然 as I said 我係已經飽飽地,不過食完比我想像中飽左啲)