2021-09-19 47 瀏覽
朋友介紹這家串燒店CP值很高,剛攞咗消費券就同老婆你試吓啦😎座位坐得舒服,感覺非常日本feel,可能太耐冇旅行啦😝😝店員服務都好好,為我地介紹菜式鱈魚乾卜卜脆,點上七味粉沙律醬,配上冰凍啤酒就一流啦🥰小女子土耳其無花果沙律 菜式名獨特,原來用上日本小魚,配上新鮮蔬菜同土耳其無花果,出乎意料地夾👍清酒煮蛤蜊 新鮮,巨大,仲好清甜添!賣相好精緻食慾大增😋水魷魚刺身魷魚刺身一樣高質,一向很喜歡💕額外有咬口,而且好鮮味添,吸盤好得意呀第一次食,爽爽脆脆!免治雞肉棒好地道嘅日式串燒,用埋軟骨雞肉燒烤,外皮焦香,加上醬油和日本流心蛋,更加滑,口感層次提升不少😌池魚刺身正是當做季節,魚肉紮實,加上啫喱,比起平時食法,有所不同😚😚牛舌拖羅算是今晚的半個主角,外焦內嫩,牛味濃郁,入口鬆軟有咬口燒蘆筍,清新爽脆明太子醬燒意大利青瓜新穎嘅配搭,估唔到效果很清新燒海鰻很有驚喜,外皮卜卜脆,肉汁好嫩,點上少少海鹽,更加提鮮👍蝦膏醬豚肉 灑上大量蔥花,蝦膏濃郁豚肉香口,加上蔥花更加惹味昆布清湯米餅正宗日本食法,湯頭清甜,食到食材的原味甜點-炭燒菠蘿、紅豆蕨餅,先食菠蘿,甜度達40%🤣🤣驚喜由頭帶到落尾,樣樣菜式

鱈魚乾
卜卜脆,點上七味粉沙律醬,配上冰凍啤酒就一流啦🥰

小女子土耳其無花果沙律

清酒煮蛤蜊
新鮮,巨大,仲好清甜添!賣相好精緻食慾大增😋

水魷魚刺身

免治雞肉棒

池魚刺身

牛舌拖羅
算是今晚的半個主角,外焦內嫩,牛味濃郁,入口鬆軟有咬口

燒蘆筍,清新爽脆

明太子醬燒意大利青瓜
新穎嘅配搭,估唔到效果很清新

燒海鰻
很有驚喜,外皮卜卜脆,肉汁好嫩,點上少少海鹽,更加提鮮👍

蝦膏醬豚肉
灑上大量蔥花,蝦膏濃郁豚肉香口,加上蔥花更加惹味

昆布清湯米餅
正宗日本食法,湯頭清甜,食到食材的原味

甜點-炭燒菠蘿、紅豆蕨餅,先食菠蘿,甜度達40%🤣🤣

驚喜由頭帶到落尾,樣樣菜式都好特別,下季再來試其他新菜式先🤩