2016-12-07
今次係第二次嚟食晚飯了,兩星期前同同事嚟食過,覺得唔錯,咁啱朋友就嚟生日,決定再嚟食多次。放工前打電話訂位,可能係閒日吧,所以訂到枱,嚟到唔洗等,即刻有得坐坐低時服務員問要飲咩茶,同佢講要香片,仲以為會比一壺茶我,點知比咗兩杯用茶包沖既茶嚟,飲落夠茶味又夠香唔錯。楝呢度食飯係貪佢啲嘢細細碟,兩人食,可以試多幾款。我哋點咗5道菜+1道甜品:蜜餞火方,甜中帶少少咸味的火腿配上蝴蝶形包食,非常美味。冰燒三層肉,最期待的菜式,可惜今次食同上次唔同味道,皮還是很脆,但肉偏硬,而且過咸,失望。牛筋,還可以,沒什麼特別。烤夫,味道很一般。炸海蝦,薄薄的外殼炸得很脆,可以連殼食,味道很好,跟上次一樣,必食。最後梗係唔少得要食甜品,上次試過雷沙湯丸非常好味,今次係朋友話想試焗粟蓉布甸,甜味適中,食完唔覺漏,好味道。
蜜餞火方,甜中帶少少咸味的火腿配上蝴蝶形包食,非常美味。 冰燒三層肉,最期待的菜式,可惜今次食同上次唔同味道,皮還是很脆,但肉偏硬,而且過咸,失望。 牛筋,還可以,沒什麼特別。 烤夫,味道很一般。 炸海蝦,薄薄的外殼炸得很脆,可以連殼食,味道很好,跟上次一樣,必食。 最後梗係唔少得要食 甜品,上次試過雷沙湯丸非常好味,今次係朋友話想試焗粟蓉布甸,甜味適中,食完唔覺漏,好味道。