2019-04-14
今日朋友生日,都有一段時間好耐冇見,難得佢同我今日都得閒,就提早同佢慶祝生日。搵地方食飯開心吓,當然係上openrice睇下有咩食啦!大家決定咗喺旺角開飯,上openrice度睇到有間樓上cafe好似幾特別,咁我哋就上去試吓。六點鐘上到去已經有幾枱客,好彩我哋早到,晏啲可能驚佢冇位添!睇下餐牌除咗意粉同平時啲飯之外,都幾特別嘅,原來佢仲有burger同All Day Breakfast食,朋友佢就叫咗個美國安格斯牛肉漢堡,我就叫咗個煙三文魚意大利飯,大家share食。估唔到cafe嘅漢堡都有好好嘅質素,塊牛肉好juicy,而且係靚牛嚟!配埋啲薯條好香脆,仲有啲沙律伴埋,食落好開胃。至於個三文魚意大利飯,估唔到質素都好好,意大利飯軟硬適中,而且重都幾多三文魚,仲放得好靚㖭!另外,我哋仲叫咗個串燒小食,都好好味,同朋友都有三四個月冇見,今日同佢慶祝生日,呢度嘅環境氣氛都好好,我相信佢今日都過咗個很愉快嘅生日。