2021-08-04
前排同朋友食飯,發現左呢間幾舒服既日式串燒店,我地两個人食,飲下酒,吹下水,感覺唔錯👍呢度座位都多,一大班人食都可以👍店內宜家仲做緊飲品買一送一,可以簡唔同款,但會收較貴果個👍🏼所以我地都嗌左兩款酒,第一杯係京姬柚子梅酒,柚子味較重,酒底幾靚易入口。另一杯係自家製香甜果酒,非常香甜加淡淡嘅酒味,適合唔中意酒味重嘅人另外嗌左啲小食,有雞泡魚乾作佐酒小食,香口較厚身,唔會好乾有咬口。重有凍蕃茄,咬落多汁清甜🍅串燒方面點左炸蒜頭,好有驚喜👍🏼薄薄一層嘅炸粉,蒜頭炸到好淋又唔會好重蒜頭味,唔食蒜頭嘅人都可以一試🧄同日本鱔魚,炸粉唔會太厚,都只係薄薄一層,魚肉咬口鮮嫩,外脆內嫩,非常推薦😎另外重有磯燒鮑魚,外面既炸粉一樣唔厚,但都好香脆。裡面既鮑魚亦分開處理過,本身鮑魚好鮮甜彈牙,醬汁亦好入味😋亦點左黑松露牛油焗雜菇,份量適中,黑松露牛油味好香好重,值得一試😋