2024-06-12
叁不館係一間位於天后嘅懷舊火鍋店,裝潢充滿港式嘅風味餐廳內有好多霓虹燈牌同埋大笪地賭局攤檔既擺設,令人彷彿置身於時光隧道Menu亦以馬經為主題,感受到濃厚嘅舊香港情懷特別推介佢嘅卜卜蜆豬骨煲,裡面有超豐富嘅蜆肉湯底鮮甜,記得先飲一碗湯,再開始落其他食物牛魔王拼盤——必試!拼盤包括極級本地手切肥牛、安格斯牛頸脊、手切封門柳、牛肉粒、牛胸尖同牛脷托每一款牛肉都經過精心處理,肉質鮮嫩多汁,口感非常出色。特別係封門柳,肉質嫩滑,牛肉粒我都好鍾意,好柔軟同肉味好出安格斯牛肩脊我亦好鍾意,口感一流海鮮試左南非大鮑魚同草蝦南非大鮑魚上碟時已離晒殼,好方便顧客呢肉質亦好鮮嫩彈牙而草蝦亦鮮味十足,very nice椒鹽栗米椒鹽栗米炸到金黃酥脆,栗米嘅香甜同椒鹽嘅鹹香完美結合牛餐肉餃子同手打五寶丸係超驚喜之選第一次食牛餐肉餃子,,餡超多,大滿2而手打五寶丸有豬肉丸、鯪魚丸、牛丸、墨魚丸同蝦丸,每一款丸子都有獨特嘅口感其中牛丸係肉汁滿滿,可以叫一碟都唔會厭而蝦丸亦好高質,有原隻蝦,落足料鵝腸處理得乾淨,帶有脂肪,正!口感好爽總括黎講,叁不館食物超高質,氣氛亦好好,好適合一班朋友聚會食好西❤️
Menu亦以馬經為主題,感受到濃厚嘅舊香港情懷
特別推介佢嘅卜卜蜆豬骨煲,裡面有超豐富嘅蜆肉
湯底鮮甜,記得先飲一碗湯,再開始落其他食物
牛魔王拼盤——必試!
安格斯牛肩脊我亦好鍾意,口感一流
海鮮試左南非大鮑魚同草蝦
南非大鮑魚上碟時已離晒殼,好方便顧客呢
肉質亦好鮮嫩彈牙
而草蝦亦鮮味十足,very nice
椒鹽栗米
椒鹽栗米炸到金黃酥脆,栗米嘅香甜同椒鹽嘅鹹香完美結合
牛餐肉餃子同手打五寶丸係超驚喜之選
第一次食牛餐肉餃子,,餡超多,大滿2
其中牛丸係肉汁滿滿,可以叫一碟都唔會厭
而蝦丸亦好高質,有原隻蝦,落足料
鵝腸處理得乾淨,帶有脂肪,正!口感好爽