2013-06-28 839 瀏覽
難得齊人就朋友去左慈雲山食....朋友介紹話呢間串燒鋪好食...我地一行6人就去試下~一去到坐低感覺就有D似酒吧Feel,不過就好熱下..睇下張menu 幾特別唔止有串燒食咁簡單,仲有d泰國野食...咁我地就叫左碎肉生菜包(朋友話好好食)同泰式鳳爪,辣都分幾級有BB辣.小辣,中辣同大辣...我地唔係個個食得辣所以叫小辣...D生菜唔知點解特別爽口,之後見到咩PIZZA 茄子船個名幾特別就問下係咩啦,老板就話係用腸仔,煙肉,菠蘿同芝士放係茄子面燒~咁我地就試下真係幾特別真係有PIZZA 既味道,老板就介紹我地食燒魚,有烏頭同鰂魚揀,我自己本身唔係好食魚..朋友就揀左鰂魚...佢地話好好味,D魚仲好滑唔會因為燒得太耐而乾晒...不過要燒成30分鐘...好似有點兒耐.....不過服務唔錯..老板娘仲會親自招呼教埋我地點食法,原來食呢類型既魚係唔食皮因為無起鱗同會好咸因為表面係用鹽燒食可以保持魚既鮮味,仲要配隻酸酸辣辣既汁先好味喎!!傾傾下先知原來老板娘係泰國人,好NICE...佢話佢地所有汁都係自家製架...我地試左好多款串燒,其中一定要ENCORE既有五花腩,豆卜,雞子,煙肉蟹捧同菠蘿!!
傾傾下先知原來老板娘係泰國人,好NICE...佢話佢地所有汁都係自家製架...我地試左好多款串燒,其中一定要ENCORE既有五花腩,豆卜,雞子,煙肉蟹捧同菠蘿!!椒鹽魷魚鬚本人極力推介, 因為真係比出面食到既仲好味,因為係即叫即整,唔會好乾身,整完入面仲有水份~口感KEEP得夠香口,讚 !!!!~正
又多一個聚會既好地方啦!!!(聽老板佢地講會KEEP住不斷推出新野架..)
咁真係更加要再黎試下!!正
不過唯一唔好既就係太熱啦,一邊食一邊出汗 如果有埋風扇會好D囉!!
2013-06-23