2019-02-21
自聖誕節黎食完一次又豐富價錢又合理既大餐之後,依間西班牙餐廳已經成為我經常去既聚腳點。而每一次去大廚都會係食物上比到驚喜我!今次都唔例外,一行六人去,由頭盤到甜品每樣食物都十分好味,可能因為東主知道有一班嘩鬼黎左,決定用食物令佢地安靜!果然無錯,d食物一上枱係個個低頭不停食,一食完又嘈過!大廚結果係兩個半鐘內一共上左十一樣食物!🤦🏻♂️你班友其實係唔係咁食得呀!大廚已經比重量級食物去招呼你地架啦!P.S.我其實坐低無睇過餐牌,只係放低左一句話!今日六個人,你話食咩就咩!我只得一個要求,比我傾計可以嘈少少!🤣是日特選餐單:頭盤:1. 有擺盤好靚既西班牙火腿2. 即叫即開既澳洲生蠔3. 大人小朋友都愛鴛鴦薯條4. 有得薯條又點會無薯餅5. 好脆既蒜蓉包主菜:1. 焗羊架2. 焗豬手3. 當然唔會少得西班牙飯4. 三文魚蛋餅甜品: 1. 堅過份的脆糖士多啤梨2. 黑醋汁開心棉花糖🤔🤔其實有幾多野係餐牌有既呢?我相信如果大家要食我講既一d餐牌上無既食物,大家都可能應該講一句: 大廚你拍板啦!重點黎啦,大家會諗,咁樣食法,又唔點食物又唔睇餐牌,實比人磨利把刀對準大動脈放血啦!你估唔到出奇地離地,
是日特選餐單:
4. 三文魚蛋餅
甜品:
1. 堅過份的脆糖士多啤梨
2. 黑醋汁開心棉花糖
重點黎啦,大家會諗,咁樣食法,又唔點食物又唔睇餐牌,實比人磨利把刀對準大動脈放血啦!你估唔到出奇地離地,竟然大約二千大元度!即係每人大約三佰頭!仲要坐人張枱一個晚上唔比人趕走,你話係唔係離地。