2022-05-25 47 瀏覽
今日朋友請食飯,佢話呢間餐廳坐得好舒服,仲可以慢慢傾計,所以揀左呢度。朋友點左個水波蛋卡邦尼意粉,我就食海蝦藜麥牛油果沙律。🍝水波蛋卡邦尼意粉水波蛋做得唔錯,大大隻蛋,又有蛋香,唔知係咪用左日本蛋呢?個人覺得呢個意粉都做得幾健康,因為煙肉比較少,反而菇有幾多,有大大片的雞脾菇、又有磨菇。🦐🥑海蝦藜麥牛油果沙律又係健康之選,無用沙律醬,反而用左黑醋汁,但個汁除左酸之外,仲微微帶甜,可能係加左蜜糖或者黑糖嚟調製,個味道同牛油果都幾夾。海蝦中等size,入口幾爽。🍋檸檬蛋白派最後我地仲加多左個甜品。蛋白霜經微烤成半熟,做成cream狀嘅檸檬批頂層,批底用左似係曲奇皮嘅蛋撻底,係鬆脆嘅。成個甜品口感非常特別,頂層蛋白霜係微溫加軟身,而底層嘅檸檬凝乳卻係清涼而又非常硬身。餐廳環境如朋友所言非常舒服,有室內位及室外位,室外佈置仲略帶泰國風情,感覺好有度假feel。侍應年青有活力、又幾有禮貎。總結,朋友真係無講錯,呢度非常適合朋友相聚傾計,夠靜又坐得舒服。

朋友點左個水波蛋卡邦尼意粉,我就食海蝦藜麥牛油果沙律。

🍝水波蛋卡邦尼意粉

🦐🥑海蝦藜麥牛油果沙律