2014-10-13 4770 瀏覽
成班好耐無見既朋友,難得終於一齊有時間,當然要搵個地方一邊食一邊傾計啦!而點解選擇呢間餐廳,因為其中一位試過話唔錯,終是就決定一試啦!我地5個人去食,餐廳都安排左一間房比我地。我地點完餐一陣,侍應就送左幾碟小食黎,應該係免費既。小食都唔錯,雖然未必所有都會啱胃口,但感覺上都幾有韓國傳統特色,因為平時食韓國野最多都係送泡菜,唔會有咁多款式。今次叫左五花腩,侍應送上黎個陣係完整未切既,佢再係我地面前切開一塊塊放入個爐入面。本身個侍應走左,不過佢過左陣見到我地好似唔識整,佢就主動過黎幫我地整,再剪開得更細件方便我地放入口食,之後D肉熟晒再幫手放係隻碟上面比我地慢慢食。件五花腩肥瘦都算適中,點既醬油都唔會太鹹,都幾好食。我地仲叫左幾款餸同埋一個細既部隊鍋,個鍋既配料都好多,5個人分唔會話好飽,食埋其他餸就好飽啦!個鍋入面有D好細條腸仔,好似廚師腸既迷你版但味道好唔同,都幾特別。整體上,雖然人多但環境夠靜,食物味道都唔錯,侍應既服務真係好好,非常照顧食客。