2019-06-19
今日約左舊同事係銅鑼灣見面 去左京都廣場諗住多餐廳比佢慢慢揀 西餐唔岩口味 又怕生冷熱氣野 台灣菜就成為最好選擇 上到呢間餐廳 一出電梯見到黑色佈局 中間大大個餐廳名 下面擺放幾個台式飲品店見到個d壺 有種神秘感 佢一睇餐牌就話好適合佢 原來佢係午餐內見到牛肉麵二話不說就選擇左佢 而我就要份古早味乾撈麵呢度可以用半價加小食 每個餐可加一份 我選擇咗呢個花枝蝦排 朋友就決定揀多一份醬汁煮牛肉配佢個牛肉麵我份干撈麵午餐滷肉肉配滷蛋跟粗麵 汁醬調校得非常好味 作為干撈麵靈魂真係非常稱職 同事份牛肉麵午餐牛肉嫩滑唔會鞋口咬唔到 湯熱辣辣有甜味麵身爽口唔會煮到淋晒 佢好滿意話我揀得好 之後我個花枝蝦排都送咗上嚟 炸到非常之脆 本身同事話好怕炸嘢食都忍唔住食咗一塊個皮好脆口 入面嘅花枝蝦滑都好仲係軟得黎又爽口 口感唔同好假個種丸個醬汁煮牛肉份量超多 仲好好味 係微微台式麻辣味 同事食左好多塊都仲讚讚讚 我地仲叫左綜合芋圓甜品 熱辣辣天氣就是要吃冰 佢有仙草 紅豆 蕃薯圓 芋頭圓 又係好食之作 推介另外呢到侍應都幾好禮貌 雖然餐廳都幾忙 但坐得好快比水餐廳 舉手點餐都好快留意到
我份干撈麵午餐
同事份牛肉麵午餐