2021-07-08
今日約咗女朋友嚟咗奧海城拍拖 想搵間坐得舒服同寫意嘅餐廳食晚飯 睇完戲食咗food court隔離嘅Nathanhouse 但地點有啲難搵 唔係睇戲都未必會見到佢🥺 要穿過food court先會見到佢 但係如果入戲院嘅 就會經過㗎啦一坐入去已經好好service 有店員帶位 又有推介我地食啲咩咁樣 啱晒心大心細嘅我地☺️ 今晚店員力推生蠔 不過我呢排腸胃麻麻就冇叫到 我地叫咗兩份Dinner set for 1 包咗個是日餐湯或主廚特色沙律 是日餐湯係麵豉湯 其實都有啲驚喜嘅 冇諗過呢間西餐廳係麵豉湯😂 都幾足料 有好多豆腐粒粒 海帶 又有蜆 主廚特色沙律 賣相已經吸引到我地 店員有同我地介紹係橙yoghurt同埋沙律 橙yoghurt嘅表面有燒焦咗嘅糖 脆脆地嘅表面加埋yoghurt 甜甜酸酸 非常開胃🙊本身想試美國牛肉漢堡配黑松露薯條 但店員話咁啱賣晒🥺 不過唔緊要啦 其他餐都吸引我地嘅西京燒比目魚柳🐟 魚柳充滿住油香 而且都幾大件 加埋廚師製作嘅醬汁 甜甜地好有食日式料理嘅風味虎蝦香濃芝士意大利飯 個飯份量都幾多 入面有好多菇 都幾足料 而且面頭嘅蝦好大隻 又有鮮味🦐 意大利飯唔
虎蝦香濃芝士意大利飯 個飯份量都幾多 入面有好多菇 都幾足料 而且面頭嘅蝦好大隻 又有鮮味🦐 意大利飯唔會太硬同太濕 食落好香菇味
加咗$32嗌咗個甜品 係三重朱古力蛋糕🍰 蛋糕層次分明 個人覺得最好食味層係有crunchy嘅朱古力脆脆嗰層🍫
餐飲就嗌咗熱檸水同熱檸茶🍋
加埋一 都係$350 就食到個咁豐富嘅晚餐 環境又舒適😗 如果喺日落前入到嚟餐廳仲可以望到個鹹蛋黃㗎🌅 可以喺忙碌嘅生活中喘息😺