2022-10-08
今日係青衣城行街, 諗住食個下午茶路過呢間餐廳, 入門口已經排曬隊冇人招呼, 得三個樓面兩個負責喺度收銀, 一個喺度收緊枱。咁啱好幾張枱一齊起身埋單, 跟住啲侍應淨係喺度收錢, 冇人執枱同招呼門口啲客。錢收得差唔多就叫門口啲客自己入去坐, 但檯面全部都係啱啱食完嘅碗碟未收。我搵枱坐低位置貼近水吧, 之後見到收碗收碟個阿姐, 整理完啲污糟杯碟冇玩手套, 直接搵手插入冰桶倒轉啲冰, 最精彩就係佢沖杯凍檸水嘅時候, 嗰塊檸檬跌咗落洗碗盤, 佢搵鉗鉗返掉落個杯裏面。我叫咗個下午茶乾炒牛肉意粉, 我阿媽叫咗一件咖啡蛋糕, 我碟意粉上枱都算正常。點知我阿媽嗰件咖啡蛋糕唔知係隔夜, 定個雪櫃溫度調教得太凍成件蛋糕乾曬。 我叫個侍應埋你同佢講, 可能係新嚟嘅生唔知點處理, 跟住有個紮馬尾戴眼鏡嘅紮馬尾侍應, 搶返啲蛋糕行過嚟車落張枱, 同我阿媽講食過冇得換你食埋佢, 勁冇禮貌又惡。其實都幾奇怪, 我唔食過點發現, 你件蛋糕有問題同你提出呢?遇到咁不禮貌對待真係無名火起三千丈, 我梗係開口鬧返佢, 跟住有個高級啲嘅職員聽到, 就叫佢行開做其他嘢。點知條友仲不停口鬧我,話我冇禮貌, 其實整件事上面係佢開口
點知條友仲不停口鬧我,話我冇禮貌, 其實整件事上面係佢開口鬧客人先, 仲惡人先告狀! 現場嗰位高級職員叫佢收口都唔收, 其實嗰位員工係唔係情緒有啲問題?
呢間舖真係不值得幫襯, 衛生環境惡劣, 服務生態度有問題! 今日食個下午茶遇著啲咁嘅舖頭, 就當自己唔好彩! 無下次! 強烈建議大家, 唔好去貼錢買難受!