2009-10-17
昨晚, 和朋友去到黃金廣場想食日本菜, 又冇訂位, 又唔想等, 雖然時間尚早, 約7時許, 就選左千秋樂, 我們都沒有試過, 坐下見到有特價龍蝦刺生都只係99元, 加30元仲可以用龍蝦頭煮麵豉湯, 龍蝦刺生真係好新鮮, 佢條觸鬚我們一邊食都仲一直在動, 我們仲叫左什錦壽司(梅), 海膽手卷, 韓風牛肉沙律, 炸明太子雞翼, 原個日本椰子雪糕.個什錦壽司就普普通通, 唔特別新鮮,又唔特別大件, 海膽手卷塊紫菜好韌, 又冇味, 牛肉沙律OK啦, 最好味係隻炸明太子雞翼同個椰子雪糕, 但整晚最值得稱讚係D員工的服務效率,態度同細心.首先我們有他們派的傳單, 問服務員是否可以用傳單上的coupon, 滿100元可減10元, 她回答可以, 但如果我們用匯豐咭或星展咭簽賬會更好有九折, 食完休息左一會我朋友打開餐牌想點甜品, 剛巧服務員在旁, 她馬上告訴我們蜜桃雪糕已售罄, 於是我們點了一個椰子雪糕, 雪糕拿來時已放了兩支匙, 另一位服務員看到就馬上叫多拿一支公用匙給我們, 仲有兩個小碗, 細心得很, 現時很多餐廳忽了服務員的服務質素, 抵讚!有時食物普通但服務好, 多為顧客著想就值得再去
有時食物普通但服務好, 多為顧客著想就值得再去