2017-05-04
3月尾去食,一直都未有時間寫食評,現補上!先講環境及氣氛都係好贊的,服務又週到,成日都有人黎幫手斟茶,攪到我地都唔好意思!我叫咗人蔘烏龍,略嫌人蔘味唔多夠,反而小南國的比佢做得好!先上前菜 - 黑松露伴雞有好多香芹,同黑松露及雞都好夾!份量唔算多,2-3人食就啱啱好!再上係要預留的西班牙黑毛豬叉燒,係好味的!但又唔可以用有咩特別去形容,只可以話食材係比一般新鮮矜貴!始終叉燒係味濃的食物,所以特顯唔到西班牙黑毛豬的味道及口感!之後係宮廷鱈魚煲,好咸!鱈魚係比較清新的魚,不宜重味過咸處理,有點失望!食到底,我仲要拎清水浸走啲咸味先食到!侍應見我咁做,仲過黎了解了解添,我都好坦誠咁俾咗意見佢,希望對佢地有幫助!因為想飲湯,但得兩個人,所以唔可以又叫湯又叫飯,所以叫咗湯飯!呢個魚湯四寶泡飯無令我地失望,上枱一大煲,"嘩"了一聲出來,因為得兩個人,所以未免太大煲了!侍應仲講笑「得個煲大嫁炸!」不過,一打開煲蓋,真係份量唔細煲囉!我諗至小分到6-7碗仲要加入脆米,今次飽囉!魚湯夠濃,一定要趁熱食,凍咗有腥味都係正常的!入面應該有4款料,好似有魚同蝦!口感味道都好豐富,好味道!不過真係好大煲,兩個人
人蔘烏龍
先上前菜 - 黑松露伴雞
有好多香芹,同黑松露及雞都好夾!
份量唔算多,2-3人食就啱啱好!
黑松露伴雞
西班牙黑毛豬叉燒
宮廷鱈魚煲
不過,一打開煲蓋,真係份量唔細煲囉!我諗至小分到6-7碗
仲要加入脆米,今次飽囉!
不過真係好大煲,兩個人食,有點吃力!衷心建議人多先好叫黎試~
魚湯四寶泡飯