幾年前去過阿利水食Lunch ,都唔錯咪諗住再同朋友今晚去食晩餐。店內有位態度非常之差嘅女待應,我哋八點鐘未夠就話冇晒牛肋條所有牛肋條做嘅食物都冇,跟住問佢牛肉拼盤原本有牛肋骨嘅有乜,佢好唔情願咁入去廚房問完出返嚟同我地講剩係得牛肉片同牛肉片,連牛脷都冇。咁我哋再望吓個Menu之制想問下佢有咩係有佢啤我哋一眼就行開咗!最終我哋叫咗牛骨湯,分開叫一碟牛脷,同埋牛肉。佢哋好快咁上菜,但食韓國菜最精彩嘅莫過於係啲小菜,除咗有傳統嘅kimchi之外,佢竟然夠膽死放兩粒西蘭花再加pat辣椒醬!每碟都係兩小舊,仲只可以refill四樣一次!個女待應個樣長期好似俾人虐待緊咁,我哋想再加個海鮮豆腐湯,間鋪頭只係得三枱人佢都可以漏單,我哋等左20分鐘再去問佢,佢理直氣壯咁同我地講我有入單不過廚房冇出單啫!食物嘅份量同價錢完全唔成正比,三個人食咗七百幾蚊,仲要俾啲咁嘅服務。我唔知米之蓮點樣比推介佢囉,一定會再幫襯!牛骨湯D牛骨雪味好重,湯頭加超多味精,個海鮮辣豆腐湯得幾粒縮到唔見影嘅蜆,連蝦都冇隻!
2018-01-30