2016-06-17 3355 瀏覽
日日返工, 最好係午餐時間食餐好既慰勞下自己, 去了灣景國際Mess Floor 商務午餐, 環境細細, 但坐得幾舒服,  枱同枱之間不會很近.點了啱晒女士們胃口既沙律菜, 見全場八成人都叫, 應該不錯!! 餐牌上是傳統華都夫雞肉沙律, 可惜無晒, 侍應先生說雞肉換了辣肉腸, 都好啦!! 就試試辣肉吧!這裡有餐湯(中西式湯)任飲, 餐包任食, 今天中湯是棷子湯, 沒有留意是雞/豬骨, 但看到很多棷子肉, 很鮮味! 而西湯是洋蔥湯, 很夠洋蔥香味, 如果喜歡洋蔥的你, 要試試啦! 餐包呢! 很新鮮, 唔似隔夜包.沙律菜很新鮮, 很喜歡喔! 除了新鮮沙律菜外, 還有很多紅椒青椒洋蔥粒粒, 略嫌沙律醋不足.這個午餐還有甜品及餐茶, 主菜後送上芝士蛋糕兩小件, 軟滑的蛋糕質感, 淡淡的芝士味, 再點上蛋糕旁邊的士多啤梨醬, 甜中帶微酸, 細細件, 不會覺得太飽.除了食物OK外, 最值得讚賞係侍應們, 個個都好好禮貌, 尤其是那位著西裝的男侍應, 應該是經理吧! 有禮貌有笑容令一個短短的午餐添上喜悅滿足感!
 枱同枱之間不會很近.

令一個短短的午餐添上喜悅滿足感!
2016-06-14