🌟一路都book mark咗呢間高質素火鍋店。同撈同煲🌟同撈同煲譯返英文係 happy together hotpot🌟喺門口已經有懷舊70年代嘅裝修🌟地板上用咗花紋地磚,色彩鮮艷。🌟裝修風格突顯復古,有霓虹燈,同打卡牆🌟打邊爐期間一路聽住70年代舊歌,好有一種穿越返返去懷舊香港嘅時代😋花雕醉雞鍋 ($188)-有半隻雞另上,等湯滾左嘅時候先落落去,可以保持雞肉嫩滑-用上無激素雞,有雞味-湯底用上雞肉,花雕酒,紅棗,杞子,桂圓同多種藥材熬製而成,好足料,滋陰補氣-絕對冇格另外味精,原汁原味-絕對推薦😋賣魚勝推介 ($398)-賣魚勝海鮮拼盤,包括四隻八頭鮑魚,六隻海蝦,同埋蟶子王兩隻或者兩隻大元貝-心大心細嘅我哋,最後職員推薦可以將兩隻鮑魚換咗兩隻大元貝-最後即係4種海鮮都可以試到❤️-海鮮嘅新鮮程度絕對唔需要懷疑-八頭鮑魚夠厚肉,爽彈牙-海蝦夠大隻,蝦頭有蝦膏,新鮮-大元貝同蟶子王都好大隻,冇沙-絕對推薦賣魚勝推介,海鮮鮮味到一個點,食完絕對幸福滿滿😋安格斯牛肉($198)-揀咗細份但係份量一啲都唔少-高質素安格斯牛肉,絕對唔係普通火鍋店食到嘅質素-油脂分布平均,重牛肉味-牛肉唔會太薄
🌟一路都book mark咗呢間高質素火鍋店。同撈同煲

🌟喺門口已經有懷舊70年代嘅裝修

🌟地板上用咗花紋地磚,色彩鮮艷。

🌟裝修風格突顯復古,有霓虹燈,同打卡牆

😋花雕醉雞鍋 ($188)

-有半隻雞另上,等湯滾左嘅時候先落落去,可以保持雞肉嫩滑

-用上無激素雞,有雞味

-絕對冇格另外味精,原汁原味

-絕對推薦

😋賣魚勝推介 ($398)

-心大心細嘅我哋,最後職員推薦可以將兩隻鮑魚換咗兩隻大元貝

-最後即係4種海鮮都可以試到❤️

-海鮮嘅新鮮程度絕對唔需要懷疑

-八頭鮑魚夠厚肉,爽彈牙

-海蝦夠大隻,蝦頭有蝦膏,新鮮

-大元貝同蟶子王都好大隻,冇沙

-絕對推薦賣魚勝推介,海鮮鮮味到一個點,食完絕對幸福滿滿

😋安格斯牛肉($198)

-揀咗細份但係份量一啲都唔少

-高質素安格斯牛肉,絕對唔係普通火鍋店食到嘅質素

-油脂分布平均,重牛肉味

-牛肉唔會太薄切,有口感

-啱晒牛魔王既我❤️❤️

🥬油麥菜 ($38)

🍋懷舊大檸茶 ($48)

-超級巨型大杯

-紅茶底冇澀味

🌟食到最後,侍應會免費幫你上埋甜品,有懷舊遮仔花奶啫喱杯,同埋擺上兩條魚仔🤣

🌟侍應會即場將魚仔放入湯底煮熟,其實係糯米造成嘅魚仔形狀,當煮熟嘅時候,就會撈埋花生糖,造成糖不甩,十分新奇

🌟呢度餐廳所有侍應真係💯,會不斷咁幫你撇走湯底嘅咋咋,又會不斷咁幫你換碟,又會好耐心咁同你解釋點樣煮熟食材,睇得出佢哋好用心咁招待每一位客人,好難得💯💯💯

🌟推薦呢間高質素嘅火鍋店,無論氣氛,侍應嘅服務態度,湯底,同埋用料食材質素,都好用心,完全冇馬虎,高質素之選💯💯💯

🌟絕對做到happy Together Hot Pot

• 糖不甩