2020-05-17
天后附近一向都出名多糖水店,其實高質餐廳都一樣多。今次同朋友去試呢間西班牙菜,佢的外觀望落似一間酒吧,戶外有少量座位,室內裝潢設計好有情調,可以望到調酒師係吧枱調酒。另外要一讚服務員服務好貼心,除了有耐性仔細介紹餐牌入面的菜式,見我地食完坐係度傾計,仲不時幫我地主動加水,服務一流。👍/48 Months Jamon Iberico 西班牙黑毛豬風乾火腿🌟呢度每日都有不同的優惠,而星期二的餐廳優惠係 Glass House Red 再配西班牙黑毛豬風乾火腿,食落唔會好鹹,油脂同肉既比例岩岩好,配酒一流。👍/Gambas 西班牙蒜蓉蝦, 配海鮮汁🌟好大隻蝦🍤,醬汁幾開胃,剝埋殼方便懶人食。/Seafood Paella 西班牙海鮮飯🌟食西班牙菜的定番!佢的海鮮份量好足料,仲有豬腩肉,薄薄的一層飯煮得剛剛好,仲有少少飯焦。😆/Mussel in Creamy Lemon Dill Sauce 檸檬刁草汁煮青口 🌟青口每隻都好大好多汁,食落好有鮮味,並唔係平時既急凍青口味,選了配薯條,另外可以選配蒜蓉包。/食西班牙菜一定要配返杯酒,佢的 House Red同 House White都好好飲易入
Gambas 西班牙蒜蓉蝦, 配海鮮汁🌟
好大隻蝦🍤,醬汁幾開胃,剝埋殼方便懶人食。
Seafood Paella 西班牙海鮮飯🌟
食西班牙菜一定要配返杯酒,佢的 House Red同 House White都好好飲易入口,下次去要試埋佢的西班牙特式 cocktail。