2022-01-12 1883 瀏覽
Happy 2022🎊好開心新嘅一年就同朋友食左呢間Vibe同味道都非常唔錯嘅餐廳😋餐廳位於中上環,分上下兩層,下層望落似一間普通嘅bar, 但上層嘅環境出乎意料地唔錯——幽暗嘅燈光配埋微弱嘅燭光,非常有feel🍽️剛坐低冇耐就已經有welcome drink同幾款餐前小食😋小食帶點中冬菜嘅感覺,非常重香料味。我自己就特別鍾意佢地嘅麵包,外層經過油炸再淋上芝士,口感鬆軟。✨Meatball($90)Meatball係餐廳嘅signature😋外層嘅醬汁帶有蕃茄同龍蝦嘅鮮味,肉丸口感軟滑,中間食到絲絲嘅龍蝦肉,味道幾特別,但就偏膩,叫一份兩個人share岩岩好。✨Rigatoni Alla Vodka($165)意粉方面我地就揀左比較經典嘅Alla Vodka長通粉。醬汁以茄汁同奶油調制而成,酸度適中;長通粉嘅口感控制得岩岩好,幾有咬口,整體黎講味道都唔錯❤️✨Skirt Steak($245)性價比非常高嘅一份牛扒❤️侍應會係上面加上即磨嘅truffle,因為我地係2022年第一枱叫呢份扒嘅客人,所以佢就比左extra truffle我地🤣🤣熟度方面我地揀左medium rare, 食落口感

✨Meatball($90)

✨Rigatoni Alla Vodka($165)

✨Skirt Steak($245)
性價比非常高嘅一份牛扒❤️侍應會係上面加上即磨嘅truffle,因為我地係2022年第一枱叫呢份扒嘅客人,所以佢就比左extra truffle我地🤣🤣熟度方面我地揀左medium rare, 食落口感嫩滑易咬,但牛味較淡。

整體黎講成個用餐體驗都唔錯,侍應都好nice好照顧客人嘅需要,應該都會要幫襯😋