2024-02-28
好少去到天后嗰邊,但「今晚阿sir請食飯」😆😆,被邀約到ASAP晩餐,竟然有驚喜。 5:30pm,因爲要先傾工事、再開餐,過程中店員冇催促,亦樂意配合先上前菜比我地慢慢傾。前菜沙律新鮮爽口😋、海鮮酥皮湯放左一陣先飲,快酥皮都仲好脆。湯好飲,飲完唔口渴,真材實料。😋👍 傾完工事,終於開餐,我揀左吉列豬扒蛋包飯,豬扒嫩滑,蛋有蛋香,飯底我揀左茄汁底,更開胃。飲品揀左焦糖牛奶,好得意,焦糖、棉花糖粒粒自己diy加落去,IGable。😆😆😋😋 全程由店員Irene招待,親切有禮,亦悉心安排上菜次序。最後店員仲送上雪糕比我地做甜品(唔知係咪期間限定🫣🫣),正! 最後回程行返去天后MTR,原來附近係超多食肆,種類繁多,下次除咗響銅鑼灣搵食,都會search埋天后站😉👍,ASPA肯定係推介之一😆👍