2024-10-07
同另一半慶祝周年紀念,喺網上面見到佢哋多年「擇星」。見到佢地係米之蓮屢獲殊榮嘅餐廳,一於去試下!餐廳分為兩層,上層係酒吧,可能因為當天享用嘅時候為午膳時間上午沒有客人,到店服務員為我們帶位帶我們到下層的位置就坐。位置上被前邊的高樓大廈遮擋勉強叫做看到少少海景。😝由三款餐飽開啟美食之旅,餐廳薯蓉嘅牛油口感好輕薄,一啲都唔油膩! 三款手製餐包都好新鮮好食,焗得剛好,外脆內軟。沙餐係三文魚、海葡萄及薯仔沙律佢哋嘅薯仔連埋皮食卻一啲苦澀味沒有,起鮮甜好久沒係香港吃海葡萄了😆前菜的池魚也令人好驚喜!配上椰菜花泥 紅菜頭泥 等新鮮蔬菜但係本人略嫌佢哋主食嘅三黃雞,同頭盤嘅菇湯嘅味道都好濃,重口味。不得不說佢哋嘅服務員全部都好Nice , 店舖也有為客人提供甜品寫字服務🥰全程用心講解食物嘅烹調方法同埋用料,令大家都有一個愉快嘅用餐體驗!
沙餐係
三文魚、海葡萄及薯仔沙律
佢哋嘅薯仔連埋皮食卻一啲苦澀味沒有,起鮮甜
好久沒係香港吃海葡萄了😆
前菜的池魚也令人好驚喜!
配上椰菜花泥 紅菜頭泥 等新鮮蔬菜