2009-12-23
撞岩放假,家庭日,出左銅鑼灣買衫,買完野梗係搵野食啦行完百德新街見倒有間野以前冇見過,咁就黎睇下..星期日248一位,睇個格局都OK啦..咁就入去坐低坐低左一陣之後竟然全場爆滿..好彩早黎0.0環境:幾好,唔會太逼..都有一般既裝飾花草,光線充足食物:壽司:有幾個人排緊隊,等左幾分鐘..拎左三文魚,油甘,八爪魚,帶子,甜蝦,花之戀等等..三文魚真係好新鮮,其他就普普通通..BUFFET:咖哩蝦,夠入味咖哩蟹,GOOD扇貝,成日出去都比人拎哂,有次出去咁岩見倒拎左黎試下,但唔覺得有咩特別0.0溫泉蛋都OK清酒煮蜆,豬肉,菜,毫等等都冇試到燒烤:見倒好多人走去燒烤度落單,真係幾忙咁,但係我地都係客點都要叫黎食下0.0叫左和牛串燒,沙嗲牛肉,雞肉,豬肉,牛舌,雞軟骨,魚等等每樣幾串等左四個字倒,算偏耐,但有人送過黎,味道比想像中好所以食完再去點過冷盤:沙律,冷面,海南雞等等..都OK但冇咩特別炸物:天婦羅:蝦,番薯,茄子,南瓜,炸豆腐,泰式蝦球,香葉包雞等等都算OK,但個天婦羅炸得太耐..個番薯硬到咬唔入甜品:細細舊,好多款,鍾意食甜野既可以樣樣試下..湯:冇飲到之後食左個牛奶公司雪糕服務:
買完野梗係搵野食啦
行完百德新街見倒有間野以前冇見過,咁就黎睇下..
星期日248一位,睇個格局都OK啦..咁就入去坐低
坐低左一陣之後竟然全場爆滿..好彩早黎0.0
環境:
幾好,唔會太逼..都有一般既裝飾花草,光線充足
食物:
壽司:有幾個人排緊隊,等左幾分鐘..
拎左三文魚,油甘,八爪魚,帶子,甜蝦,花之戀等等..
三文魚真係好新鮮,其他就普普通通..
BUFFET:
咖哩蝦,夠入味
咖哩蟹,GOOD
溫泉蛋都OK
清酒煮蜆,豬肉,菜,毫等等都冇試到
燒烤:
見倒好多人走去燒烤度落單,真係幾忙咁,
但係我地都係客點都要叫黎食下0.0
冷盤:
沙律,冷面,海南雞等等..都OK但冇咩特別
炸物:
都算OK,但個天婦羅炸得太耐..個番薯硬到咬唔入
甜品:
細細舊,好多款,鍾意食甜野既可以樣樣試下..
湯:冇飲到
之後食左個牛奶公司雪糕
服務:
侍應真係做得好好,加水收碟都好快,又夠笑容;
壽司師傅都OK,有禮貌;
最想讚都係燒烤個師傅,個樣好似18歲岩岩讀完書出黎咁,
佢仲要顧及泰式湯面,,但係燒得真係好認真,
每樣都耐心解釋,態度親切,笑容夠,仲幾靚仔添,真係食佢D服務都飽哂
埋單:爸爸請客沒留意價錢,4人連加一應該1100..0.0