2019-03-04 131 瀏覽
開新店喇,平時油麻地店咁旺場,終於等到佢喺港島區開店 裝修好靚,仲有好寬的既卡位清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋 我地原本諗住叫鴛鴦湯底,點知店員教我地點四格,然後其中兩格清水,話咁樣平好多 竟然會為食客慳錢 因為兩個人食,所以其實咁樣叫法係夠我地食既招牌蝦滑(半)店員一如既往地細心,將蝦滑幫我地整到好似蝦丸咁方便我地食 蝦滑有好多蝦肉,正 店員仲特登整左個醬料俾我地,更加帶出蝦滑既鮮味撈派滑牛肉(半)一啲都唔靱,肉質好滑撈派豆花(半)店員又係特登整左一款醬料俾我地點豆花,超滑,豆味好濃,好似豆漿咁撈面重點當然係會有人喺你面前表演拉麵啦,見佢喺走廊將啲麵條fing來fing去都無掂到任何野,厲害另外提提大家撈面放麻辣真係好辣,都係建議放返蕃茄湯底活蝦(半)蝦夠新鮮鮮甜就基本要求,重點係店員幫我地剝埋蝦殻 佢帶上手套,純熟地用筷子整幾整就成個殻搣左出黎,我地真係當表演咁睇自選飲料人頭收費,有幾款飲料可以隨意任飲,我就飲左豆漿變臉每晚會有大概兩場變臉,全場都會好興奮,氣氛幾好,變臉師傅出奇地係年青人,好surprise
開新店喇,平時油麻地店咁旺場,終於等到佢喺港島區開店

裝修好靚,仲有好寬的既卡位

清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋
竟然會為食客慳錢
因為兩個人食,所以其實咁樣叫法係夠我地食既

招牌蝦滑(半)
店員一如既往地細心,將蝦滑幫我地整到好似蝦丸咁方便我地食
蝦滑有好多蝦肉,正
店員仲特登整左個醬料俾我地,更加帶出蝦滑既鮮味

撈派滑牛肉(半)
一啲都唔靱,肉質好滑

撈派豆花(半)

撈面

另外提提大家撈面放麻辣真係好辣,都係建議放返蕃茄湯底

活蝦(半)
蝦夠新鮮鮮甜就基本要求,重點係店員幫我地剝埋蝦殻

自選飲料
人頭收費,有幾款飲料可以隨意任飲,我就飲左豆漿

變臉
2019-02-19