2021-12-14 238 瀏覽
上網呢睇到呢間餐廳嘅食評,見到有賣生酮嘅食物。因為自己食開低碳,所以去朝聖一下。餐廳座落於大角咀舊區之中嘅豪宅地段,人流比較少。環境都舒適,唔太多人,可以靜靜地坐低傾計食嘢。叫咗一杯有機洋甘菊草本茶,無糖嘅,味道正常。另外一杯係凍菠蘿血橙水果茶, 呢杯勁奇怪,一飲係覺得好似橙樹止咳化痰嗰隻味。菠菜湯,味道正常,夠鹹味,都夠滑。 鮮茄蓉意大利肉丸配青瓜絲意粉見到呢個青瓜絲意大利粉,以為會用青瓜絲代替意大利粉。點知中伏,係真係意粉,上面有啲青瓜絲。唔知係咪我自己一廂情願,但係我望幅圖見到佢啲粉係青瓜絲。我冇同餐廳員工詢問清楚,唯有硬食。肉丸質地正常,亦都夠味。不過呢碟餸一送上枱就聞到少少臭味唔知係咪芝士嘅臭味,總之好似臭餿咗咁,不過食落又冇事。豬扒配雜菜呢個豬扒非常好味,咬落去好冧,夠濃味。雜菜好新鮮,唔同顏色,色彩繽紛,望見都好開胃。整體來說,味道都可以,服務都幾好。我叫侍應比杯滾水我。佢畀咗杯滾水加咗啲冰,可能怕我飲杯水太熱。但係知道我沖中藥之後,又好樂意幫我換返個杯純滾水。服務態度良好。環境好舒服,坐多陣都冇問題。

菠菜湯,味道正常,夠鹹味,都夠滑。

鮮茄蓉意大利肉丸配青瓜絲意粉
肉丸質地正常,亦都夠味。不過呢碟餸一送上枱就聞到少少臭味
唔知係咪芝士嘅臭味,總之好似臭餿咗咁,不過食落又冇事。

豬扒配雜菜
呢個豬扒非常好味,咬落去好冧,夠濃味
。雜菜好新鮮,唔同顏色,色彩繽紛,望見都好開胃。

2021-12-09