2019-08-26 63 瀏覽
今日揀咗呢一間西班牙菜嘅餐廳,佢個門口裝修設計都好吸引,我哋咪入咗之前門口嗰位服務生已經好熱情介紹唔同嘅菜式俾我哋,有啲乜嘢值得一試,好欣賞佢嘅服務態度。入坐之後,Menu上面好多嘢食都好想試,咁你到西班牙餐廳當然要試吓西班牙海鮮炒飯,而啲扒類嘅都好吸引我哋,所以叫咗一份澳洲肉眼扒,另外門口個位服務生介紹我哋食西班牙豬仔脾,所以我哋都叫咗呢個菜式。叫完嘢食之後,有位waiter行埋黎同我地講可能海鮮炒飯唔啱我哋食,因為我哋其中有一位係孕婦,呢一下我好欣賞佢哋嘅細心,係呀我哋入嚟嘅時候,已經留意到我哋有一位孕婦,所以提醒我哋唔可以叫呢樣食物,最後我哋換咗另外一款炒飯。三款食物味道都唔錯,尤其是嗰份扒,熟到啱啱好,好Juicy。而我哋叫咗嘅三杯嘢飲分別係Blue diamond, cinderella, sex on the beach, 特別推介Blue diamond,味道好清甜,唔會好藥水味。差唔多尾聲嘅時候發生左一個小插曲,隔離枱嘅飲品放晒上凳後面嘅一個位置,佢哋唔小心推到杯嘢飲倒晒落我個朋友嘅身上,呢一刻餐廳嘅員工9秒九速度去拎啲紙巾俾我朋友,仲主動抹乾淨晒成張梳化,去到最後佢竟
西班牙乳豬仔
澳洲肉眼扒
Blue diamond
Cinderella
Sex on the beach

差唔多尾聲嘅時候發生左一個小插曲,隔離枱嘅飲品放晒上凳後面嘅一個位置,佢哋唔小心推到杯嘢飲倒晒落我個朋友嘅身上,呢一刻餐廳嘅員工9秒九速度去拎啲紙巾俾我朋友,仲主動抹乾淨晒成張梳化,去到最後佢竟然送上一個吉拿棒俾我哋同我地講唔好意思,呢件事上面完全唔關佢哋事,但顧客至上,佢哋亦都唔希望我哋唔開心,所以送上左個甜品俾我哋,雖然唔係啲咩特別野,但佢哋嘅心意我哋全部收到。
吉拿棒
5 分鐘 (堂食)
西班牙乳豬仔
澳洲肉眼扒