2010-11-15 28 瀏覽
因為一場優先場電影, 男朋友與我第一次一同去又一城!!而在睇戲前先要食dinner逛逛逛...揀揀揀...最終揀了近戲院的 皇后飯店 Queen's Cafe九龍塘達之路80號又一城L1層18號舖男朋友與我每人點了一個set dinner先來餐包, 色澤不錯, 餐包有微溫且足夠令牛油溶解,咬下去軟綿綿的, 是我喜歡的質感!!我們選擇了, 一紅湯一白湯忌廉雞湯 - 足料, 而且男朋友喜歡它有蔥, 有一點杰 & 滑滑的湯羅宋湯 - 同樣足料, 有很多蔬菜, 而且味道適, 不會過酸主菜1 : 葡汁焗什菌菠菜麵熱騰騰的上菜, 服務員還會細心的提醒一聲 "小心燙手!"但我真的想拉近一點我, 服務員就即時幫我拉近一點, 讚揚!!葡汁焗什菌第一眼感覺 : 咁大盤!!!什菌有好多不同的菌類, 還有我喜歡的紅蘿蔔條,而且葡汁亦真的焗到什入味!!菠菜麵就只屬一般, 不過分量十足的!!主菜2 : 牛扒意粉配蒜汁(唔記得邊款牛扒...)男朋友叫7成熟, 依我所見烹煮後是6成,不過依然好味, 我此終是喜歡有點血的牛扒!!最後一人一杯餐飲 : COT & O水檸檬ok, 不會覺得苦!!而且埋單只是$29x真的算抵
因為一場優先場電影, 男朋友與我第一次一同去又一城!!
而在睇戲前先要食dinner
逛逛逛...揀揀揀...

最終揀了近戲院的 皇后飯店 Queen's Cafe
九龍塘達之路80號又一城L1層18號舖

男朋友與我每人點了一個set dinner

先來餐包, 色澤不錯, 餐包有微溫且足夠令牛油溶解,
咬下去軟綿綿的, 是我喜歡的質感!!

我們選擇了, 一紅湯一白湯

主菜1 : 葡汁焗什菌菠菜麵
熱騰騰的上菜, 服務員還會細心的提醒一聲 "小心燙手!"
葡汁焗什菌第一眼感覺 : 咁大盤!!!
什菌有好多不同的菌類, 還有我喜歡的紅蘿蔔條,
而且葡汁亦真的焗到什入味!!
菠菜麵就只屬一般, 不過分量十足的!!

主菜2 : 牛扒意粉配蒜汁(唔記得邊款牛扒...)
男朋友叫7成熟, 依我所見烹煮後是6成,
不過依然好味, 我此終是喜歡有點血的牛扒!!

最後一人一杯餐飲 : COT & O水
檸檬ok, 不會覺得苦!!

而且埋單只是$29x
真的算抵食!!

整體 : 服務員幾好, 起菜速度適中, 每款之間不會等太耐;
所以菜色都是熱騰騰的上來!!
唯一不好的就是据扒的刀, 不夠据齒不夠利,
切扒時有點困難!!!
2010-11-03
  • 葡汁焗什菌菠菜麵