2012-06-21
訂位: 打電話去訂臺既時候已經感到訂位個位女士好友善, 唔似一般食市個種粗魯。搵位: 6:30到左新陶園, 唔難搵, 去到流浮山車站左轉行一分鐘就到。環境: 雖然無酒樓咁好, 但係比流浮山好多老店環境好, 似新裝修。買海鮮: 之後新陶園既侍應帶左我地去買海鮮, 賣海鮮既人唔多NICE, 港人作風, 黑口黑面, 問十句答四句。下次可以搵第間海鮮檔。味道: 我本人幾滿意,大蝦8隻 - 味道唔錯, 真係新鮮, 但唔夠大隻,而且貴,120蚊斤鮑魚仔8隻 - 鮮甜扇貝8隻 - 一般龍躉2千(兩食紅燒同蒸) - 紅燒做得好好, 又香,又入味炸蠔 - 份量非常多, 應該有二十隻。炸粉什麼香口,多汁,一定要試。另外叫左碟菜同兩支啤酒,無其他野食, 只食海鮮。平時可以叫生炒骨、豆腐、雞。價錢:2200,7大人, 一小朋友。平均三百一個,算係咁上下啦。
味道: 我本人幾滿意,
鮑魚仔8隻 - 鮮甜
扇貝8隻 - 一般