2018-08-26
臨時和朋友約食飯,因為要去銅鑼灣拎嘢,所以上網找找有甚麼餐廳可以試下。朋友同我對這間食店很有興趣,便訂檯試試了。舖頭唔算難找,坐電梯上到去,看到檯櫈都放得好寬敞,坐得很舒適。這裡周圍放了很多Bear Brick,好可愛~ 坐定定我們研究下個餐牌,這裡的餐牌同餐紙都有俄羅斯娃娃,好精美好有心思~ 到步前我已同朋友講我要飲龍蝦湯,因為睇食評大家都讚這裡的湯。但好評的羅宋湯我麻麻地鍾意飲便沒有點了,但朋友點了黎試,我就飲我喜歡的龍蝦湯。兩個湯都好好飲,大家果然無介紹錯。食品方面,朋友試了流心芝士牛肉漢堡,而我就點了餐廳推介的俄式串燒牛柳,但我掛住食自己個食物忘了影相。首先朋友個漢堡,切開後有芝士流出,而且調味很好,我試食了一小舊都覺得好好味~ 而我個牛柳大約有5-6成熟,幸好我不怕吃這個成數的牛肉,而且牛真的很滑亦不會有血味,好味道~ 另外,我們點了個小食拼盤黎食,有魷魚圈,火煎雞翼及芝士塊。芝士塊好香唔漏,雞翼整得好脆,魷魚圈都好好食。而且餐廳職員很細心,會用心推介食物但不Hard Sell,而朋友的漢堡時佢都好細心有提醒小心咬到中間芝士時燙口。黎呢間餐廳前幾天先食完一間食物同服務都差的大
黎呢間餐廳前幾天先食完一間食物同服務都差的大牌子的地獄餐廳,今次食到呢間真係補償返我的心靈,有機會再黎Encore~~